miercuri, 6 iulie 2011

Reabilitarea Secţiei de Pediatrie a Spitalului Judeţean Reşiţa


Asociaţia Nevo Parudimos Reşiţa in perioada august – noiembrie 2010 a implementat proiectul Reabilitarea secţiei de pediatrie a Spitalului Judeţean Reşiţa finanţat de Grupul Rompetrol “Împreună pentru fiecare” prin care s-a urmarit creșterea gradului de implicare si responsabilizare a membrilor comunitatii locale in rezolvarea problemelor de sanatate ale cetatenilor, implementarea proiectului oferind un model de implicare si solidaritate.
Proiectul a fost implementat in parteneriat cu Spitalul Judeţean Reşiţa, Primăria Municipiului Reşiţa, Şcoala cu clasele I-VIII Nr.1 Reşiţa, Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 8 Reşiţa, Şcoala cu clasele I-VIII Nr.12 Reşiţa, Centrul de voluntariat Reşiţa şi Asociaţia Părinţilor din Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 8 Reşiţa
Obiective
Activitaţile proiectului au contribuit la îmbunătăţirea condiţiilor de spitalizare şi tratament în secţia de pediatrie a Spitalului Judetean de Urgente din Resita prin izolarea unei suprafeţe de 630 metri pătraţi din tavanul spitalului, repararea, zugrăvirea şi pictarea peretilor a 11 saloane, 5 rezerve, o sală de tratament şi o sală de mese, vopsirea lemnariei, montarea de garnise si perdele-draperii, iar campania de promovare a normelor minime de igiena si a unui stil de viata sanatos in cartierele Muncitoresc, Dealu Mare, Mociur si Calnic a reactualizat cunostinte de baza in ceea ce priveste educatia pentru sanatate a locuitorilor respectivelor cartiere.
Rezultate
Proiectul nostru a contribuit in mare masura la creşterea gradului de implicare şi responsabilizare a membrilor comunităţii locale în rezolvarea problemelor cu care se confruntă si la îmbunătăţirea ambientului în care se oferă servicii medicale copiilor proveniţi de pe raza judeţului. In acest sens, partenerii nostri au dat dovada de multa daruire si spirit civic. Pentru viitor asociatia noastra are in vedere o mai mare implicare in colaborarea cu comunitatea locala in luarea de atitudine in fata problemelor membrilor acesteia.

Proiectul a fost sustinut financiar de Grupul Rompetrol prin programul sau “Impreuna pentru fiecare”, cu un buget alocat in valoare de 49958,80 lei, Primaria Resita cu 2000 lei si asociatia Nevo Parudimos 4632 lei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu