miercuri, 6 iulie 2011

Festivalul Comunităţilor Etnice din Banat - Ediţia a X-a (16 - 17 august 2010)

In perioada 16-17 august 2010  pe scena de spectacole a Uniunii Croatilor din Romania don Carasova va avea loc Festivalul Comunitatilor Etnice din Banat editia a X-a.
Festivalul Comunitatilor Etnice din Banat editia a X-a este un eveniment cultural organizat de Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Caras-Severin in parteneriat cu Uniunea Croatilor din Romania Asociatia Nevo Parudimos din Resita si cu Primaria comunei Carasova.
Fondurile necesare derularii festivalului s-au obtinut printr-un proiect finantat cu sprijinul Guvernului Romaniei prin Departamentul pentru Relatii Interetnice si Ministerul Culturii si Patrimoniului National cofinantarea fiind suportata de Uniunea Croatilor din Romania si Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Caras-Severin.
La acest festival au fost invitate sa participe grupuri ale minoritatilor etnice din Banat (germani, maghiari, romi, sarbi, croati, slovaci, cehi, bulgari, si romani) din Romania dar si din banatul Sarbesc.
Programul festivalului va cuprinde pe langa spectacolul propriu zis o parada a portului popular si o prezentare a unor porturi traditionale ale minoritailor etnice.
Gazda din acest an a festivalului este minoritatea croata.
Parteneri media ai festivalului sunt trustul de presa Banat TV si Radio Resita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu