miercuri, 6 iulie 2011

Educaţia - o şansă pentru viitor


Prezentare generală:

In perioada 01.05.2010 – 30.10.2010, Asociația Nevo Parudimos din Resița a implementat proiectul “Educația – o șansă pentru viitor”, finanțat prin programul Tineret în acțiune, acțiunea 1.2 – Inițiative ale tinerilor.
Proiectul a fost inițiat de un grup de patru tineri de etnie romă din județul Caraș-Severin, voluntari ai asociației. Partenerii asociatiei în implementarea proiectului sunt voluntarii Centrului de Voluntariat Resița.
Scopul proiectului „Educația – o șansă pentru viitor” a fost acela de a crește gradul de informare a tinerilor romi din județul Caraș-Severin și a părinților acestora în legatură cu importanța educației și facilitățile de care dispun elevii și studenți.
Obiective:
  • Informarea tinerilor romi din județul Caraș-Severin în legatură cu locurile speciale acordate tinerilor romi la admiterea în facultăți,  licee și școli profesionale.
  • Informarea tinerilor romi în legatură cu programele guvernamentale și ale societății civile de sprijinire a tinerilor proveniți din comunități dezavantajate (burse, bani de liceu, euro200, Bursele Roma Education Found, Bursele fundațiilor și asociațiilor din țară și străinătate)
  • Oferirea unor modele pozitive tinerilor din comunitățile de romi din județul Caraș-Severin și părinților acestora pentru motivarea lor să continue studiile
Rezultate
Activitățile proiectului au constat din derularea a trei campanii de informare:
  • una în legatura cu locurile speciale și admiterea elevilor de etnie romă la licee si facultăți
  • una legată de facilitățile de care pot beneficia elevii și studenții (burse și programe de sprijin ale ONG-urilor și ale guvernului)
  • una legată de importanța educației.
Acest proiect a fost finanțat cu susţinere din partea Comisiei Europene prin intermediul programului Tineret în acțiune, acțiunea 1.2. Inițiative ale tinerilor. Această comunicare reflectă doar vederile autorului, iar Comisia nu poate fi facută responsabilă pentru utilizarea informaţiei pe care o conţine.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu